Prezentul in retrovizor

Foto: Diana-Florina Cosmin

Sunt unele lucruri pe care nu vrem sa le uitam, altele pe care nu putem si unele pe care nu trebuie sa o facem. In Bucuresti, toate cele trei coexista si, chiar daca aceasta coabitare nu poate fi descrisa printr-un adjectiv ca „armonios”, e cu siguranta o coexistenta originala.

Negarea mostenirii ceausiste nu va face sa dispara unele din locurile care ne inconjoara, in schimb acceptarea ei ca un dat al istoriei ce nu mai poate fi schimbat ne poate face mai senini si poate mai deschisi la oportunitatile care apar. Pentru vestici, comunismul e un concept ce trezeste o curiozitate extraordinara, iar Bucurestiul le satisface aceasta pofta tocmai prin cel mai renumit „simbol” al epocii trecute. Uneori prezentul trebuie vazut si in retrovizor…

———-

Proiectul ,,Povestind Bucurestiul” a fost derulat intre martie 2008 – august 2009, cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret in Actiune, de catre Asociatia Epsilon III si s-a concretizat in cartea ,,Povestind Bucurestiul”.

Acest articol a fost postat in Articole, Povestind Bucurestiul. Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>