Dueleaza-te pe Facebook cu fostele iubiri!

Foto: istockphoto

V-ați spus ,,adio”, iar el a ieșit din viața ta. Nu și din cea virtuală,  însă. Ce te faci când o fostă  iubire se transformă în noul tău ,,buddy”  de pe Facebook?

L-ai văzut, l-ai plăcut, iar sentimentul a fost reciproc. Pentru o perioadă de timp ați fost, pe limba site-urilor de socializare, ,,in a relationship”.  După ce ai plimbat zeci de fotografii din seria ,,Eu și iubi” pe sub nasul celor 400 de colegi, prieteni și cunoștiințe adunate sub denumirea generică de ,,buddy list”, relația voastră a devenit ,,complicated” și în cele din urmă te-ai trezit din nou …,,single”. Ce poate face o fată COSMO atunci când fostele iubiri, retrogradate la statutul de ,,buddy”, transformă Facebook-ul într-un teren minat? Își pregătește arsenalul, pentru că începe ,,Războiul rece”.

,,În dragoste și pe Facebook, totul e permis!”

El visa ca în dreptul secțiunii ,,relații” de pe profilul tău să scrie, cândva, ,,Married”…cu el.  Tu, în schimb, simțeai că sunteți, cum s-ar spune, din filme diferite. În timp ce ochii lui vedeau numai inimioare, ca într-un desen animat cu Donald Duck, pe tine ideea de a-l vedea într-o zi stând în dreapta ta la altar îți trezea dorința acută de a o lua la fugă mai ceva ca Julia Roberts în ,,Runaway Bride”. Concluzia: nici o șansă de happy-end.

Băiatul părea să fi înțeles situația, când… apare atacul-surpriză. La nici o lună de la despărțire, primești invitația de a admira noul lui album foto virtual, plin de poze în care râde cu gura până la urechi, însoțit de diverse personaje de gen feminin – inclusiv colege de serviciu despre ai căror soți și copii a uitat că-ți povestise în vremurile voastre bune.

Din când în când, atacul este însoțit și de o ,,torpilă” virtuală, lansată direct – sub forma unui status gen ,,Dragostea este atât de frumoasă, sunt fericit!” – sau prin ,,interpuși” (a se citi: comentarii ale prietenilor referitoare la sex-appealul unei iubite ipotetice). Verdictul: răzbunare virtuală orchestrată încet, dar sigur, în speranța că te vei perpeli de gelozie și-l vei suna în miez de noapte cerându-i să vă uniți profilele de Facebook pentru totdeauna.

Ce poți să faci? Așteaptă să-i treacă, iar dacă ,,bombardamentul” continuă după mai mult de trei luni, strecoară-i un comentariu care să-l aducă înapoi cu picioarele pe pământ: ,,Cel mai frumos lucru este să-ți vezi prietenii fericiți!”.

,,Să  moară de gelozie!”

V-ați despărțit, iar tu oscilezi între două stări. Pe de-o parte, vrei să  moară de ciudă că te-a pierdut. Pe de altă parte, nu ți-ai pierdut speranța că totul se va termina pentru voi cu frumosul ,,și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. În consecință, vrei să-ți joci ultima carte – Facebook – în stil mare.

Ți-ai programat o ședință foto cu un profesionist, ca să arăți precum o divă în poza de profil, și îți actualizezi zilnic mesajele de stare, fără să omiți nici o realizare profesională sau …personală: ,,Am primit felicitări pentru prezentarea proiectului!” sau ,,De dimineață, am stat în metrou lângă cel mai drăguț blond cu ochi albaștri”. La ce ar trebui să fii cu ochii în patru? Ai mare grijă să nu pari disperată.

Este în regulă să-ți ,,înfrumusețezi” puțin imaginea virtuală, dar nu sări calul, alminteri se va prinde că vrei să-i iei fața cu orice preț și, crede-ne, nu va fi impresionat. Dacă voi doi încă mai aveți o șansă, o poză reușită și două-trei mesaje de stare care să-l incite să afle de ce ești atât de fericită fără el vor fi de ajuns. Dacă nu, pierderea lui. Bărbați sunt destui… pe Facebook și nu numai!

,,În postări să  ne duelăm și în buddies să ne batem”

Ca și în viața reală, o despărțire aduce cu sine ,,împărțirea” prietenilor. Dacă în viața de zi cu zi poți evita să dai nas în nas cu prietenii lui, pe Internet este greu să-i expulzezi din lista ta de Facebook fără a părea o scorpie ranchiunoasă. Chiar dacă te așteptai la un inel de logodnă și ai primit în schimb celebrul discurs ,,ești prea bună pentru mine, nu te pot face fericită”, nu acționa după primul impuls. Mai ales când acesta urlă: ,,răzbunare”!

Oricât de mare ar fi fost lovitura primită, un mesaj gen ,,Vă anunț pe această cale că George este un imatur egoist, arogant și lipsit de sentimente, care a ales să-mi frângă inima tocmai mie, mie!, care visam deja la copiii noștri – doi băieți și o fată!” – trimis prietenilor voștri comuni – nu te va face să te simți bine decât pentru maximum două minute. Iar dacă te ,,ard” degetele să scrii totuși ceva, arată textul unei prietene înainte să-l trimiți.

Te vei salva de rușinea de a-i fi înștiințat fratele, verii și toți colegii de serviciu că trădătorul ,,Nu era oricum bun de nimic și colecția lui de boxeri cu imprimeuri din desene animate dovedește clar că are alte orientări sexuale”. Și nu, un mesaj de stare cu titlul ,,Nenorocitul m-a părăsit” nu este acceptabil, oricât de îndurerată ai fi!

,,Istoria se repetă”

Marele avantaj al rețelelelor de socializare este că printr-un singur clic poți să-ți găsești prieteni demult pierduți, din epoca în care nu exista Facebook: foști colegi de liceu, școală sau diverse cunoștiințe. În unele cazuri, avantajul se transformă și în cel mai mare dezavantaj.

Ce s-ar întâmpla dacă băieții cu care ai flirtat în liceu sau facultate – și despre care nu mai știai nimic de ani de zile – ar hotarî, deodată, că sunteți ,,prieteni”? Să te trezești cu ,,cereri de prietenie” de la tipi pe care i-ai cunoscut într-o vreme în care ideea ta de ,,șic” era o combinație de ochelari ,,ochi de pisică”, blană ecologică și pantaloni de piele maro nu este chiar visul tău.

Ce-i de făcut? Gândește-te bine dacă vrei să fiți prieteni – fie și virtual – și nu acționa sub imperiul nostalgiei. Poate că la 16 ani gropițele lui din obraji erau adorabile și v-ați plimbat de mână prin Cișmigiu, dar asta nu schimbă prezentul. Chiar ești dispusă să primești zilnic update la profilul unui tip care se prezintă ,,Armăsarul_2003” și a cărui poză de profil îl înfățișează dezbrăcat până la brâu, într-un butoi de vin? Doar pentru că v-ați sărutat la Balul Bobocilor din clasa a-XI-a? Da, și noi ne gândeam la fel. Clic dreapta și apasă butonul ,,reject”.

Acest articol a fost semnat de Diana-Florina Cosmin în cadrul rubricii ,,Tu cu tine” din numărul din noiembrie 2009 al revistei Cosmopolitan.

www.cosmopolitan.ro

Acest articol a fost postat in Articole, Cosmopolitan, Lifestyle si are ca etichete , , . Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>