Expatii artei romanesti

În galeriile de artă pariziene – dar şi în casele bogaţilor lumii – Nicolae Maniu împarte acelaşi perete cu Chagall, Botero sau Picasso.

La Londra, Mariana Gordan schimbă regulile concursurilor şi le predă britanicilor arta lui… Sfântu’ Aşteaptă.

Amândurora le-a mai rămas un singur teritoriu de cucerit: România.


Acest articol a fost publicat in numărul 51 al revistei Forbes România, din 21 februarie 2011.

Dați click pe imaginea din stânga pentru a citi articolul ,,Expaţii artei româneşti” in varianta pdf.

Acest articol a fost postat in Arta & Cultura, Articole, Business, Forbes si are ca etichete , , . Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Un comentariu

  1. Andrei Ion Danut
    Postat martie 10, 2011 la 7:03 pm | Permalink

    Tulburator, incitant, veridic si tragic pentru estetii romani ai ultimilor 50 de ani. In urma lecturarii asidue a citorva articole, deocamdata , dar pe viitor a tuturor, am fost placut surprins de cursivitatea cuvintelor potrivite care m-au dus instantaneu la Un muzeu in labirint – O.Paler 1982. Atunci si acum am simtit atingerea heruvimilor. Certamente, aveti un talent nativ si un har angelic in critica estetica , constatarile pertinente pe care le dublati cu multa dragoste de frumos, munca titanica si acea imbinare subtila a studiilor de literatura cu pictura. Ma inclin cu consideratie in fata Domniei Voastre si va rog respectuos sa-mi dati voie sa va citesc.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>