My Stuff: Cristian Ionescu (Coface)

„Marea greşeală a oamenilor de afaceri de la noi este că gândesc în termeni de costuri şi nu de valoare“, îmi spunea în urmă cu câteva luni Cristian Ionescu, Country Cluster Manager (România, Bulgaria, Slovacia) al COFACE, companie de management al riscului de credit. La momentul respectiv, discuţia noastră avea ca punct central tacticile de leadership, deprinse la şcoala de afaceri INSEAD, din Franţa, unde Cristian a absolvit, în 2008, un Executive MBA.
Pentru că are o convingere clară – „Angajatului mulţumit îi pasă de companie şi de postul său“ – în compania pe care o conduce, Cristian Ionescu oferă sesiuni de coaching şi de identificare a competenţelor și abilităţilor. În plus, îşi alocă cel puţin două ore pe lună pentru a face mentorship cu cei care îl solicită şi se află, la rândul său, în căutarea unui mentor pentru leadership.
Pentru că tot se poartă „parantezele“ în viaţa de business, denumite pompos „ani sabatici“, m-am întrebat dacă un Country Cluster Manager nu ajunge să-şi dorească la un moment dat şi o perioadă de autoevaluare departe de stresul cotidian? Deşi mulţi colegi de la INSEAD şi-au dat demisia şi au plecat în lumea largă pentru a se cunoaşte pe sine, Cristian ar călători doar de dragul turismului, nu pentru revelaţii personale: „E uşor să te retragi ca să-ţi pui ordine în viaţă, dar e mai provocator şi mai interesant să reuşeşti s-o faci aici, în vâltoarea evenimentelor de zi cu zi“. Pentru că realitatea cotidiană este formată adesea din lucruri mărunte, l-am provocat la un dialog despre gusturi, preferinţe ascunse şi surse de inspiraţie personală.

Dați click pe imaginea de mai sus pentru a vizualiza articolul ,,My Stuff: Cristian Ionescu” in varianta pdf.


Acest articol a fost publicat in numărul 4 al revistei Forbes Life România, din 5 septembrie 2011.

Acest articol a fost postat in Articole, Forbes Life, Lifestyle si are ca etichete . Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Un comentariu

  1. Postat noiembrie 10, 2011 la 4:15 pm | Permalink

    am putea lua legatura……..cu respect tony berlescu

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>