My Stuff: Anastasia Soare

Primele lecţii de business ale „Reginei Sprâncenelor“ s-au derulat pe podiumul de lemn pe care clientele mamei sale, Victoria, se urcau pentru a le fi luate măsurile pentru rochii. Pe lângă teoria proporţiilor, care i-a servit ulterior la conceperea formelor ideale de sprânceană, Anastasia a deprins atunci conceptul de „customer service“, dar și lecția diplomaţiei. „La început le spuneam pe șleau clientelor că o anumită rochie nu le stă bine pentru că au fundul prea mare sau picioarele prea groase“, îşi aminteşte acum, râzând cu poftă.

Filosofia de viaţă a mamei sale, care a luat viaţa în piept de una singură, cu un copil de crescut şi o afacere de ţinut, a ajutat-o pe Anastasia şi în SUA. „În business trebuie să ai tăria să începi de jos, fără orgolii. Nimic nu trebuie să te doboare“, crede românca.

Și-a deschis primul salon în Los Angeles, cu 50.000 de dolari, și a ajuns la un ,,imperiu“ de peste 850 de magazine care vând produsele pentru sprâncene, 75 de ,,studiouri de sprâncene“ în cadrul Nordstrom, plus 18 saloane în Japonia. După 21 de ani în lumea afacerilor din Los Angeles, românca este un antreprenor „self-made“ pentru care businessul a devenit un mod de viață.

„Lumea are impresia că eu doar aranjez sprâncene, dau interviuri și fac poze“, rostește ea, cu un zâmbet. Puțini pricep că, indiferent la ce nivel a ajuns, un om de afaceri trebuie să fie implicat în toate detaliile: „Chiar dacă deleg activitățile, fiecare căpăcel şi literă trebuie să fie, în final, alese și aprobate de mine“. La fel cum trebuie selectate și sursele de inspirație, de relaxare și de poezie zilnică, pe care Anastasia le-a împărtășit în exclusivitate pentru ForbesLife.

Dați click pe imaginea de mai sus pentru a citi articolul ,,My Stuff: Anastasia Soare” in varianta pdf.


Acest articol a fost publicat in numărul 6 al revistei Forbes Life România, din 15 noiembrie 2011.

Acest articol a fost postat in Articole, Forbes Life, Lifestyle. Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>