La „Up by Forbes“ prețuim rafinamentul și istoria, celebrăm discreția și promovăm luxul dezbrăcat de ostentație. Ne-am asumat aceste crezuri încă de la primul număr al revistei, însă personajele ediției de primăvară au depășit chiar și așteptările noastre de ,,vânători” de povești frumoase.
Punând cap la cap istorii de oameni deosebiți și de mărci lipite vieților și emoțiilor
noastre, am conștientizat încă o dată una dintre cele mai prețioase semnificații ale luxului, dincolo de plăcerea imediată.
Luxul înseamnă noblețe.
Înseamnă noblețea de a ajunge în prima ligă a modei, a fotografiei sau pe orice alt vârf și de a nu uita de unde ai plecat și câți pași ai urmat până acolo. Fotograful născut în România Kristian Schuller este o lecție elocventă în acest sens.
Înseamnă noblețea de respecta moșteniri de discreție într-o epocă a ostentației, așa cum au făcut cei de la Tiffany & Co. prin de-acum legendarul lor magazin de „papetărie și mărfuri cu ștaif“, sau Alain Ducasse prin superbul restaurant,„Jules Verne“.
Înseamnă noblețea de a face punte între binele tău și binele lumii, așa cum încearcă designeri precum Oskar Metsavaht de la Osklen, prin proiecte de sustenabilitate și protecție a mediului. Și, parafrazând un citat celebru al lui Margaret Thatcher, luxul poate însemna și noblețea de a fi exact așa cum vrei și cum simți, lăsându-i pe ceilalți să te judece sau să te aplaude după bunul plac, fără să încerci să-i convingi de nimic. „A fi lider în ceva, orice, este același lucru cu a fi o doamnă“, spunea Thatcher. „Dacă trebuie să le spui oamenilor că ești, înseamnă că n-ai fost, de fapt, niciodată“.