Up by Forbes – vara 2013

Am vizionat de curând un discurs Ted absolut fascinant, în care un doctor american explica resorturile profunde ale efectului placebo, acea pastilă de zahăr care ajunge să vindece boli incurabile și să stopeze peste noapte simptome cu care pacienții se confruntă de-o viață-ntreagă. 935916_10152914468655058_977430002_n

Totul fără vreun alt element activ în afară de încrederea bolnavului în eficiența „medicamentului“ și, conform unor studii recente, de sentimentul de liniște pe care i-l conferă faptul că este îngrijit și monitorizat de către un medic. Există numeroase cazuri concrete în care pacienților li s-a spus explicit că pastila pe care o iau este un placebo, însă efectele au continuat să apară.

Motivul? Oamenii se simțeau parte a unui plan de îngrijire și știau că până și acea pastilă de zahăr le-a fost administrată de către doctor din dorința de a-i face bine. Aveau seninătatea celui care știe că poate răsufla mai ușor fiindcă există cineva care îi poartă de grijă.

Mi-am adus aminte de această teorie în timpul călătoriei mele în Mauritius, despre care puteți citi în secțiunea de Travel din acel număr. Într-un resort de cinci stele plus, frecventat de către vedetele de la Hollywood, am avut o săptămână la dispoziție să mă gândesc la luxul pe care îl căutăm cu adevărat în momentul în care suntem dispuși să străbatem 11.000 de kilometri pentru a face plajă în colțul opus al lumii.

Niciunul dintre hotelurile cu multe stele din Mauritius nu este luxos în accepțiunea clasică a cuvântului, însă în fiecare dintre ele există o armată de oameni care se bucură să-ți stea la dispoziție pentru orice lucru ai avea nevoie, fie că este vorba de un bol cu căpșuni proaspete la șase dimineața sau de bilete la premiera unui film care rulează la 400 de kilometri distanță.

Circa 741 de persoane deservesc mai puțin de 100 de camere într-unul dintre resorturile în care am stat și, chiar dacă în 99% din cazuri nici nu-ți va trece prin minte să soliciți vreun serviciu excepțional, ai o senzație de bine în momentul în care știi că există cineva care să te poată ajuta 24 de ore din 24, cu zâmbetul pe buze și fără să considere acest lucru o corvoadă.

Mi-a plăcut dintotdeauna sloganul Hard Rock Cafe – „Love All, Serve All“ – și l-am regăsit pe deplin ca filozofie de viață în Mauritius, dar și ca nouă paradigmă a luxului. Luxul adevărat nu înseamnă să posezi și să aduni în jurul tău cât mai mult, ci să alegi doar ceea ce contează cu adevărat pentru tine, având în orice clipă sentimentul că poți accede la mai mult printr-o singură privire ori rugăminte rostită cu voce tare. Nu răsfățul propriu-zis ne face fericiți, ci perspectiva lui constantă, ca și sentimentul că există cineva care veghează asupra noastră. Acesta este adevăratul lux.

Acest articol a fost postat in Articole, Lifestyle, Up by Forbes. Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>