UP BY FORBES – editia de toamna 2014

C1_Up8Haute Imagination

Cele mai frumoase piese haute-couture din arhivele Chanel, Dior, Gaultier, Lacroix, Saab sau Valentino, imortalizate pe film polaroid ca și cum ar fi imagini fragmentate dintr-un vis. După șase ani de muncă asiduă, Cathleen Naundorf iese la rampă cu o colecție de fotografii care-ți vor aprinde imaginația.

Promisiunea Baume&Mercier și reîntoarcerea la feminitate

Brandul orologer elvețian Baume & Mercier tocmai și-a lansat noua colecție feminină, „La Promesse“, printr-un tur de forță pe tot mapamondul. Am stat de vorbă cu CEO-ul companiei despre cum un brand vechi de 184 de ani promite să fie poarta de trecere către lumea luxului modern și despre toate motivele pentru care următorul deceniu va fi despre feminitate.

Umbrela alba de dantela

A fost odată ca niciodată un magazin parizian de unde doamnele elegante își cumpărau umbrelele din dantelă, iar domnii își comandau bastoanele din lemn sculptat. Și care, 180 de ani mai târziu, își trăiește „adâncile bătrâneți“ vânzând obiecte și vise din alte vremuri generațiilor în teniși și blue-jeans.

Toamna calatorilor

Pentru adevărații globetrotteri, toamna este cea mai bună ocazie de a testa și de a gusta destinații spectaculoase din toate colțurile lumii, departe de agitația specifică lunilor de vară. Am selectat și am încercat patru destinații din lumea largă, de la Insulele Maldive la bătrâna Veneție și de la o veche mănăstire amalfitană la fermecătoarele palate din cracovia. Iată poveștile pe care le-am strâns pe parcurs.

Weekend la palat

Faptul că au cel mai lung candelabru din Europa sau că se află chiar lângă vechea stradă a magicienilor medievali reprezintă doar cireașa de pe tort. Perspectiva unui weekend într-un mic palat polonez cu încăperi largi și opere de artă autentice este cel mai bun argument pentru o vizită la superbul Palac Bonerowski.

         Serenisima escapadă venețiană

Cea mai nouă lansare în cadrul celebrei rețele Aman Resorts – renumită pentru hotelurile sale romantice – este
un străvechi palat venețian cu vedere spre faimosul Canal Grande. Ne oferim să-ți fim gondolieri virtuali pe străduțele celui mai frumos oraș din lume.

Luxul de la A la… W

Câteva motive pentru care Paradisul ar putea fi o vilă privată, dotată cu piscină și plajă proprie, în mijlocul unui atol din Oceanul Indian.

Cai-putere & cafea tare

Visează să devină un mare designer de mașini, iar între timp își așterne schițele pe hârtie folosind… cafea proaspătă în loc de vopseluri. Am stat de vorbă cu tânărul arhitect Adrian Mitu, un artist convins că norocul ți-l desenezi singur.

Chez Mademoiselle

Cu ajutorul prietenilor noștri de la blogul american „The Coveteur“, vă putem oferi o plimbare exclusivă prin toate cotloanele fascinantului apartament parizian din 31 Rue Cambon, mai cunoscut drept „acasă la Coco Chanel“.

Scaunele

Ce povești rămân să spună despre noi scaunele pe care stăm, după ce ne-am ridicat și am ieșit din încăpere? Un fotograf român câștigă premii peste Ocean cu o serie de dipticuri reprezentând personaje pitorești de pe Coasta de Vest
a Americii, alături de obiectele neînsuflețite care păstrează urmele trecerii lor.

Triumful Damei de Pică

Pe întreg mapamondul, există în acest moment doar cinci femei care conduc un restaurant cu trei stele Michelin. Anne-Sophie Pic este una dintre ele. Cum a ajuns o absolventă de business-school să restaureze gloria gastronomică a unei familii de bucătari din tată-n fiu?

Acest articol a fost postat in Up by Forbes. Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>