Despre mine

Diana-Florina Cosmin este editor la revista Forbes Romania, redactor-sef la ForbesLife și UP by Forbes si jurnalist freelancer pentru Cosmopolitan Romania, unde semneaza o rubrica lunara. In martie 2012, si-a publicat prima carte, ,,Povestile unei inimi”, la editura Curtea Veche.

Scrisul este activitatea centrala a Dianei inca de la varsta de cinci ani, cand a scris primele sale poezii: ,,Vulpea” si ,,Suflet”. A continuat cu eseuri, povestiri scurte si poezie, participand intre 1990 si 1998 la concursuri si proiecte de literatura. Intre sase si zece ani a fost ,,redactorul-sef” al propriei sale reviste, intitulata mai intai ,,Alis”, apoi ,,Bis” si in cele din urma ,,Diana”, 100% conceputa, desenata si scrisa de Diana.

Imaginatia ei a ajutat revista sa devina populara in randul adultilor din jur, inclusiv prieteni de familie, care au ajuns sa o ,,cumpere” pentru copii lor, ajutand-o pe Diana sa-si castige primii bani din jurnalism. Inceputa dintr-un elan copilaresc, aceasta ,,joaca” i-a adus in 1993 (la varsta de noua ani) o sponsorizare din partea unei fundatii americane pentru copii talentati. Pana in ziua de astazi, Diana pastreaza colectiile complete ale revistelor sale, cuprinzand peste 100 de numere.

PRIMELE INCERCARI PROFESIONISTE

Primul job jurnalistic in adevaratul sens al cuvantului a venit la varsta de 13 ani, cand Diana a devenit cel mai tanar redactor al revistei ,,Inima Salbatica”, cea mai populara revista a serialelor de la mijlocul anilor 90. Intre 1998 si 2000, Diana a publicat peste 50 de articole, facand parte din aceeasi caseta redactionala cu nume precum Miron Manega, Dana Dorian sau Simona Catrina.

Odata cu intrarea la liceu, si-a continuat activitatea jurnalistica prin revista liceului ,,Hronica”, unde a participat in permanenta la conceperea rubricii de Poezie si a creat rubricile de Muzica si Cultura. De asemenea, a scris primele piese pentru trupa de teatru a liceului ,,Gh.Sincai”.

In perioada liceului, Diana si-a continuat activitatea freelance, colaborand cu revistele Cosmopolitan si respectiv Acasa Magazin.

MARELE DEBUT

Din martie 2009, Diana este editor in cadrul revistei Forbes Romania, unde coordoneaza sectiunea Forbes Life, impreuna cu suplimentele ForbesLife si ForbesTravel. Scrie, de asemenea, articole pentru sectiunile Antreprenori, Cariere si Bani & Investitii.

In octombrie 2009, a reinnodat colaborarea cu Cosmopolitan Romania, unde semneaza o rubrica lunara – ,,Sex and the Single Girl” – care-si propune sa invete tinerele femei din Romania sa aiba mai multa incredere in sine si atitudinea potrivita, indiferent de statutul lor marital. De asemenea, Diana mai scrie articole si pentru rubricile ,,Cosmo Exclusiv” si respectiv ,,Trai in doi”.

Din septembrie 2010, Diana se numara printre cele sase femei care fac parte din proiectul ,,SASE SIMTURI” (,,Comunitatea femeilor inteligente”), ce vehiculeaza opinii despre societate, economie si viata in general, punand accent pe latura constructiva, nu doar pe o critica fara fond.

STUDII

Absolventa a Regent’s College Londra, Diana are un masterat in Relatii Internationale in cadrul Universitatii americane Webster. A locuit si a studiat la Londra (Marea Britanie), Viena (Austria), Geneva (Elvetia), Leiden (Olanda) si St.Louis (SUA) si a calatorit in peste 40 de tari.

Portofoliul său profesional include, între 2007 și 2009, stagii profesionale în cadrul următoarelor organizații: United Nations Office Geneva (UNOG), United Nations Office Vienna (UNOV), World Trade Organization Geneva (WTO), OSCE Viena, OPEC Viena, Curtea Penală Internațională de la Haga (ICC), Curtea Internațională de Justiție de la Haga (ICJ), Tribunalul Penal Internațional pentru Crimele din Fosta Iugoslavie (ICTY, Haga), NATO (Bruxelles) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Geneva.

În 2007, s-a aflat printre organizatorii celei de-a 13-a conferințe umanitare ,,Children at Risk”, în Geneva, Elveția.

Între 2003 și 2006, în postura de consilier de PR, Diana a reprezentat companii de fashion&textiles în misiuni economice, târguri și expoziții de profil și delegații în Taiwan, Japonia, Thailanda, Singapore, Malaezia, Tunisia, Spania, Franța și Germania, acumulând o vastă experiență în domeniul prezentărilor publice și al comunicării de afaceri interculturale.

ACTIVITATE LITERARA

Diana si-a adunat creatiile din perioada 1988-2005 intr-o carticica intitulata ,,D Poveste” si a participat cu texte si fotografii la ,,Povestind Bucurestiul”, proiect concretizat de asemenea intr-o carte.

Limba materna este romana, dar cea mai mare parte a textelor literare ale Dianei sunt scrise in engleza si spaniola.