D Poveste (2009)

Un tribut adus primilor 25 de ani de viata si de activitate literara a Dianei-Florina Cosmin.

,,De ce  D Poveste?

Pentru ca toata aceasta colectie de texte, poezii si ganduri, scrise la diverse momente si varste si inspirate de oameni si de experiente dintre cele mai felurite, reprezinta sfarsitul unui capitol dar, in acelasi timp, doar inceputul povestii mele.

Povestea mea a inceput candva cu o alta poveste. A inceput cu cartile copilariei si cu placerea de a petrece ore in sir aplecata asupra paginilor unde Fetii Frumosi si zmeii se intreceau in vitejie, unde fata mosului cea harnica si saraca ajungea printesa si unde binele invingea intotdeauna raul.

Acele carti au sadit in mine dorinta de asterne candva, la randul meu, propriile povesti, lupte si incercari. Fara Feti-Frumosi, Zmei si Ilene Cosanzene, dar cu personaje mai complicate, cu emotii, sentimente si vieti aparte.

Paginile mele ,,D Poveste” vorbesc despre multe si sunt pline de amintiri. Vorbesc despre primele versuri mazgalite de un copil de cinci ani care iubea cuvintele mult mai mult decat papusile, masinutele si desenele animate; trec prin perioada concursurilor de creatie si a primelor publicari, prin poezia anilor de liceu, pana in momentul in care, acelasi copil, 20 de ani mai tarziu, poate trage o linie si poate privi cu duiosie drumul pe care l-a parcurs.

Imi place sa ma gandesc la textele din aceasta carte ca la un sir de tablouri expuse in galeria primilor mei 25 de ani. Fiecare tablou are propria sa perioada artistica, propriile teme de inspiratie, propriul stil. Unele vorbesc despre fericire, altele despre tristete, unele sunt chiar picturi naive, dar impreuna compun un tot unitar care vorbeste intr-un singur glas despre mine si despre lumea vazuta de mine.

Am rugamintea de a privi fiecare ,,tablou” in stransa legatura cu perioada din care face parte si poate si cu sufletul copilului care erati la aceeasi varsta. De a vedea dincolo de cuvinte. Si mai ales de a nu uita ca fiecare dintre voi face parte, intr-un fel sau altul, din povestea mea

Diana”

Acest articol a fost postat in Carti. Adauga in Bookmark acest link. Urmareste comentariile noi cu RSS feed pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu este niciodata publicata sau transmisa unor terte persoane. Required fields are marked *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>