Bio

Diana-Florina Cosmin este editor la revista Forbes Romania, redactor-sef Forbes Life si Up by Forbes si jurnalist freelancer pentru Cosmopolitan Romania, unde semneaza o rubrica lunara. In martie 2012, a publicat prima sa carte, ,,Povestile unei inimi”, la editura Curtea Veche.

Scrisul este activitatea centrala a Dianei inca de la varsta de cinci ani, cand a compus primele sale poezii: ,,Vulpea” si ,,Suflet”. A continuat cu eseuri, povestiri scurte si poezie, participand intre 1990 si 1998 la concursuri si proiecte de literatura. Intre varsta de sase si zece ani a fost ,,redactorul-sef” al propriei sale reviste, intitulata mai intai ,,Alis”, apoi ,,Bis” si in cele din urma ,,Diana”, 100% conceputa, desenata si scrisa de Diana.

Imaginatia ei a ajutat revista sa devina populara in randul adultilor din jur, inclusiv prieteni de familie, care au ajuns sa o ,,cumpere” pentru copii lor, ajutand-o pe Diana sa-si castige primii bani din jurnalism. Inceputa dintr-un elan copilaresc, aceasta ,,joaca” i-a adus in 1993 (la varsta de noua ani) o sponsorizare din partea unei fundatii americane pentru copii talentati. Pana in ziua de astazi, Diana pastreaza colectiile complete ale revistelor sale, cuprinzand peste 100 de numere.

PRIMELE INCERCARI PROFESIONISTE

Primul job jurnalistic in adevaratul sens al cuvantului a venit la varsta de 13 ani, cand Diana a devenit cel mai tanar redactor al revistei ,,Inima Salbatica”, cea mai populara revista a serialelor de la mijlocul anilor 90. Intre 1998 si 2000, Diana a publicat peste 50 de articole, facand parte din aceeasi caseta redactionala cu nume precum Miron Manega, Dana Dorian sau Simona Catrina. Ulterior, echipa de la Inima Salbatica – inclusiv Diana –  s-a transferat la revista Inger Salbatic‘ si apoi la Esmeralda‘.

Odata cu intrarea la liceu, si-a continuat activitatea jurnalistica prin revista liceului – Hronica – unde a contribuit in permanenta la realizarea sectiunii de Poezie si a creat rubricile de Muzica si respectiv Cultura. De asemenea, a scris primele piese pentru trupa de teatru a liceului ,,Gh.Sincai”.

In perioada liceului, Diana si-a continuat activitatea freelance, colaborand cu revistele Cosmopolitan si respectiv Acasa Magazin.

MARELE DEBUT

Din martie 2009, Diana este editor in cadrul revistei Forbes Romania, unde coordoneaza sectiunea ForbesLife, impreuna cu suplimentele ForbesLife si ForbesTravel. Scrie, de asemenea, articole pentru sectiunile Antreprenori, Cariere si Bani & Investitii.

In octombrie 2009, a reinnodat colaborarea cu Cosmopolitan Romania, unde semneaza o rubrica lunara – Sex and the Single Girl – care-si propune sa invete tinerele femei din Romania sa aiba mai multa incredere in sine si sa adopte atitudinea potrivita, indiferent de statutul lor marital. De asemenea, Diana mai scrie articole si pentru rubricile Cosmo Exclusiv si respectiv Trai in doi.

Din septembrie 2010, Diana se numara printre cele sase femei care fac parte din proiectul 6 SIMTURI (,,Comunitatea femeilor inteligente”), ce vehiculeaza opinii despre societate, economie si viata in general, punand accent pe latura constructiva, nu doar pe o critica fara fond.

STUDII

Absolventa a Regent’s College Londra, Diana are un masterat in Relatii Internationale in cadrul Universitatii americane Webster. A locuit si a studiat la Londra (Marea Britanie), Viena (Austria), Geneva (Elvetia), Leiden (Olanda) si St.Louis (SUA) si a calatorit in peste 40 de tari.

Portofoliul său profesional include, între 2007 și 2009, stagii profesionale în cadrul următoarelor organizații: United Nations Office Geneva (UNOG), United Nations Office Vienna (UNOV), World Trade Organization Geneva (WTO), OSCE Viena, OPEC Viena, Curtea Penală Internațională de la Haga (ICC), Curtea Internațională de Justiție de la Haga (ICJ), Tribunalul Penal Internațional pentru Crimele din Fosta Iugoslavie (ICTY, Haga), NATO (Bruxelles) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Geneva.

În 2007, s-a aflat printre organizatorii celei de-a 13-a conferințe umanitare ,,Children at Risk”, în Geneva, Elveția.

Între 2003 și 2006, în postura de consilier de PR, Diana a reprezentat companii de fashion & textiles în misiuni economice, târguri și expoziții de profil și delegații în Taiwan, Japonia, Thailanda, Singapore, Malaezia, Tunisia, Spania, Franța și Germania, acumulând o vastă experiență în domeniul prezentărilor publice și al comunicării de afaceri interculturale.

ACTIVITATE LITERARA

Diana si-a adunat creatiile din perioada 1988-2005 intr-o carticica intitulata ,,D Poveste” si a participat cu texte si fotografii la ,,Povestind Bucurestiul”, proiect concretizat de asemenea intr-o carte. In martie 2012, a publicat ,,Povestile unei inimi”, la editura Curtea Veche.